Tips & länkar

Kompetensmässan 2014

Välkommen att ladda ner vår presentation från Psykologiska kompetenser 2014. Här hittar du också mer information, tips om gratis webinarier, osv.

Läs mer

 

Nine Things Successful People Do Differently, av Heidi Grant Halvorson

Heidi Grand Halvorson, professor i psykologi vid Leheigh University, beskriver nio beteenden som hon observerat bland framgångsrika människor. Bland annat har hon visat att om man försätter sig i en speciell sinnesstämning (”be-better mindset”) så påverkar detta, omedvetet, resultatet i en positiv riktning.

Till bokhandeln

Employees first, customers second, av Vineet Nayar

Vineet Nayar, VD för HCL Technologies, berättar om hur han gjorde ledningen ansvarig inför de anställda, och inte tvärtom. Genom detta tog han både anställda och kunder på en resa som har gjort företaget till ett av världens mest snabbväxande och lönsamma IT-tjänsteföretag.

Till bokhandeln

Drivkraft – Den överraskande sanningen om vad som motiverar oss, av Daniel Pink

Pink avslöjar hemligheten med hög prestation och arbetsglädje i dagens verklighet: ett djupt mänskligt behov att självständigt få styra över sitt eget liv, en önskan att lära sig nya verktyg och att bli bättre på något som känns meningsfullt. Vi vill utföra vårt arbete för att skapa något som är större än vi själva.

Till bokhandeln

Start with Why – How great leaders inspire everyone to take action, av Simon Sinek

En välskriven och inspirerande bok om vikten för ledare av att kommunicera syftet med verksamheten. Lyckas du med detta kommer medarbetarna att själva fatta rätt beslut, och åstadkomma de önskade resultaten.

Till bokhandeln

Human Motivation, av David McClelland

Detta är ett standardverk om forskningen som ledde fram till insikterna om vilken betydelse våra motiv har för våra handlingar och våra resultat. En gedigen och akademisk genomgång av över 40 års teori och forskningsstudier av en av motivationspsykologins stora pionjärer.

Till bokhandeln